Vaipade parandused

Vaiba parandus vol.1

2020 aastal võttis minuga ühendust üks firma omanik, kes oli õnnetu selle tõttu, et kuller oli jätnud kliendi vaiba transportlifti ukse vahele. Ilmselgelt sai vaip kannatada. Ta küsis, kas ma oleksin valmis vaipa parandama. No natuke ma kahtlesin ja kartsin, aga kuna mulle väljakutsed meeldivad, siis olin nõus proovima.
Kui vaiba kätte sain, siis oli ehmatus üsna suur ja nägu mul nõutu. Ilus vaip oli kahest kohast korralikult katki, nii et sain käe läbi vaiba panna.

Võtsin endale veidi aega mõtlemiseks ja otsustamiseks, kuidas saaks vaiba kõige ilusamini korda.
Hakkasin siis otsast pihta – põimisin, liimisin, kasutasin kantpaela, õmblesin, veel põimisin, kuni saigi töö valmis. Aega võttis, aga asja sai ja ise jäin tulemusega rahule, kuigi paarist kohast oleks tahtnud veel paremini teha.

Kogu loo juures oli kõige parem tagasiside. Mulle helistati ja mulle kirjutati, klient oli väga väga rahul minu tööga. Ta ütles, et poleks iial osanud arvatagi nii suurepärast lõpptulemust. Need kiitvad sõnad olid nii ülimad ja kõik see valmistas mulle suurt rõõmu.

Mida õppisin – ära kunagi kahtle endas, sa saad kõigega hakkama!

 

Vaiba parandus vol 2

Sain ühe veidi katkise vaiba, mis oli jäänud robottolmuimeja usinale tööle jalgu.

Veidi aega läks, aga asja sai. Punusin tagasi niipalju, kui sai ning lisasin uued narmad. Selline sai lõpptulemus

 

Vaiba parandus vol 3

3.märtsil 2022 a. võeti minuga ühendust ja küsiti, kas olen nõus parandama üht vaipa. Vaip oli mõõtmetes 135×190 cm. Ikka olen. Vaiba mõlemas otsas olid narmad, mis olid praktiliselt kadunud ning ääred olid ka kohati katki.

Vaip saabus mulle sellisena:

Kõigepealt harutasin üles kõik ääred ning seejärel tegin kõige katkisema ääre uuesti, alus-ääristus. Kuna enam narmaid ei soovitud, siis tegingi kõik ääred sirged.
Töö käis varda ja heegelnõelaga.

Vahepeal muutusin nii usinaks, et suutsin enda heegelnõela katki teha.

Õnneks kestis töö seisak vaid mõned tunnid.

Lõpptulemus sai selline:

 

Vaiba parandus vol.4

Sai jälle üks vaip parandatud. Äär oli katki, seega sai see ilusti korda tehtud.

Selliste parandustööde puhul on kõige suuremaks väljakutseks õiget värvi materjali leidmine. Materjal käes, siis võis töö alata.

Lõpptulemus jäi siis selline

 

Vaiba parandus vol.5

Sain ühe väga kapriisse vaiba parandamiseks. Püüan ühest otsast parandada ja tema muudkui teisest otsast hargneb edasi. Vaip koosnes sellistest pisikestest tutikestest.

Panin ükshaaval neid tutikesi tagasi, liimisin, põimisin, õmblesin.Tulemus pole küll 100% sama, kui originaal, aga ligilähedane.

 

Vaipade parandus vol.6

Sain endale kaks suurt vaipa, mis olid äärtest katki. Ühe vaiba diameeter oli 250 cm ja teisel 200 cm. Vaibad olid osadest kohtadest vähem ja osadest kohtadest rohkem katki.

Sai siis tehtud tööd nõela ja lõngaga, natukene ka liimiga, et vaiba äär korralikult kinni tagasi liimida.

Tulemus jäi siis selline

Ja kuna klient soovis, et ma paneks ka paela vaiba äärde, et kaitsta seda edaspidi lagunemast, siis sai ka see tehtud

 

Vaiba parandus vol.7

Sain endale parandamiseks ühe vaiba, mis oli omanikule väga tähtis. Vaibal puudusid osadest kohtadest narmad, külgedelt oli katki ning kohati ka otstest.

Tegemise käigus tuli veel välja üllatusi, mida alguses tähele ei pannudki, aga kõik sai tehtud ja parandatud.

 

Vaiba parandus vol.8

Sain endale taaskord ühe suure vaiba parandamiseks. Vaip oli suht-koht õnnetus seisus

Asusin siis vaipa parandama. Vaiba otsad hargnesid, seega sai need korda tehtud, niidi jämedused narmad neljakaupa narmaks seotud. Küljed tegin käsitsi üle, katkised kohad parandasin ära (õmblesin, liimisin, tikkisin jne.). Tööd oli palju ja aega läks, aga lõpptulemusena sai vaip korda.

Meeldiv oli saada ka kliendilt tagasiside – tänan teid põhjalikult, hoolivalt ja igati professionaalselt tehtud töö eest.

 

Vaiba lühemaks tegemine

Mulle toodi üks vaip, mis oli vaja 70 cm lühemaks teha.

Mulle saadetud pilte vaadates, arvasin, et see läheb lihtsalt. Harutan kandi ära, teen vaiba lühemaks, siis kant tagasi ja ongi valmis. Kui aga asusin harutama, siis selgus, et tegemist polnudki kandiga vaid hoopis vaiba osaga

Tuli siis enda plaanid ja mõtted ümber mõelda. Tuli harutamist (mis osutus ikka päris raskeks, eriti esimene rida), seejärel lõikamine ja sidumine.

Sellele järgnes õmblemine. Kogu töö toimus käsitsi

Lõpuks sai kõik valmis – vaip oli lühemaks tehtud

 

Vaiba parandus vol 9

Üks natuke katkine vaip jõudis minuni

Selle vaiba korda tegemine oli paras väljakutse. Vahepeal nägi vaip välja selline, enne kui hakkasin uuesti nurka üles ehitama

Aega läks, aga asja sai. Lõpptulemus sai siis selline. Klient jäi rahule ja tänas suurepärase töö eest

 

Vaiba parandus vol 10

Sain endale parandamiseks ühe ilusa villase vaiba, millel oli üks auk sees.

Sai siis veidi põimitud, seotud, veel põimitud

Ja lõpptulemus sai siis selline

 

Vaiba parandus vol 11

Mulle toodi parandamiseks üks vaip, mida oli veidi närinud kutsikas ja seetõttu oli vaibal kolm auku sees.

Ega siis muud, kui asuda vaipa parandama. Selle vaiba puhul tegin ma vaipa ümber täpselt kolm korda, enne kui tulemusega rahule jäin. Värvid ei olnud kuidagi õiged. Käisin küll värvijupid käes mööda poode ringi, aga ikka polnud see. Lõpuks aga sai kõik tehtud.

 

Vaiba parandus vol.12

Ühel ilusal suurel vaibal oli sees kaks suurt auku

Seekord tuli mul kasutada ka selliseid tööriistu

Parandustöö tulemus jäi selline

 

Vaiba parandus vol.13

Üks veidi kahjustada saanud vaip vajas parandamist

Tööd tuli seekord teha ka noaga

Ja korda see vaip sai. Vabandan värvuse erinevuse pärast, aga esimesed kaks pilti on tehtud pilves ilmaga ja kui vaip valmis sai,siis säras päike kõrgel taevas.

 

Vaiba parandus vol.14

Mulle toodi parandamiseks üks katkise äärega vaip. Üks äär oli mitmest kohast katki, lisaks teine äär natuke. Vaip oli seisnud juba aasta niisama.Samuti oli vaibal palju lahtisi otsi.

Sai siis liimitud, õmmeldud, ääred käsitsi korda tehtud. Lahtiste otstega tegeletud. Samuti panin lisa toestust sinna, kus nägin ohtu, et vaip võib uuesti katki minna. Ja tulemus sai siis selline

Kuna vaip vajas ka pesu, siis tegin mitu korda tekstiilipesuriga vaiba üle, aga kahjuks täiesti puhtaks ehk siis kõiki plekke välja ei saanud, küll aga muutus vaip puhtamaks. Kuivatamise käigus juhtus aga see, et ühest äärest läks vaip uuesti katki. Tegin ka selle korda ja teavitasin klienti.

Shopping Cart
etEstonian